• Wat goed is, komt snel. Dit is zeker van toepassing op Remi van Ekeris. De voetballoopbaan van de nu 19-jarige Lisser verloopt in een sneltreinvaart. Remi heeft zich in korte tijd in de kijker gespeeld van de scouts uit het betaalde voetbal. Remi is als tiener reeds toe aan zijn volgende voetbalstap. Per direct vertrekt het FC Lisse-talent naar FC Emmen. FC Emmen wil op korte termijn terugkeren naar de Eredivisie, waaruit het afgelopen seizoen degradeerde.

  Remi is een van de zeldzame uitzonderingen van spelers die op hun 17de hun debuut maakten in FC Lisse 1. Gezien zijn leeftijd zou Remi normaal gesproken in het seizoen 2020/2021 starten in het FC Lisse JO-19-1-team van Sander van Dijk en John Cuvelier. Aangezien wat goed is komt snel leek Remi de stap te maken naar het beloftenteam van Ronny Grimbergen en Laurens van der Voort. Remi liet echter zien meteen al mee te kunnen met de 'grote jongens' van FC Lisse 1. Niet alleen door zijn individuele kwaliteiten als voetballer, maar ook als teamspeler. Als beloning hiervoor werd de middenvelder in de voorbereiding van 2020/2021 samen met Lars van der Steen toegevoegd aan de A-selectie.

  Remi wist vorig seizoen een basisplaats af te dwingen in FC Lisse 1. FC Lisse 1 werd voor hem een leerschool, niet alleen tijdens de trainingen en de wedstrijden. Spelers en begeleiders om hem heen brachten hem ook het nodige bij op het mentale en sociale vlak.

  Remi liep als jong ventje reeds stage bij de profclubs Ajax, Feyenoord en ADO. De daar opgedane ervaring nam hij mee terug naar Lisse onder het motto: 'nu maar eerst slagen op Ter Specke.' De vrijetrappenspecialist liet de mensen langs de kant genieten van mooi spel. Spelen op gevoel en intuïtie. Een voorbeeld hiervan was vorig seizoen een boogballetje over de tegenstander heen om zo een opponent van Blauw Geel'38 in het bekertoernooi het bos in te sturen.

  Remi maakte zijn eerste competitietreffer voor FC Lisse 1 op zaterdag 10 oktober 2020 in de uitwedstrijd tegen Staphorst. In een wedstrijd waarin ook een ander FC Lisse-jonkie, Justin van der Putten, voor het eerst wist te scoren op Derde Divisie niveau. November 2020 verlengde Remi nog zijn contract bij FC Lisse om twee seizoenen langer te rijpen in het geel-blauwe shirt. De opmars van Remi was echter niet te stuiten. FC Emmen is nu op zijn pad gekomen.

  FC Lisse is trots op zijn jeugdopleiding. FC Lisse is trots dat het eigen spelers kan opleiden, die het nodige in hun voetbalmars hebben. Zoals Remi van Ekeris. FC Lisse is blij voor Remi, dat hij een mooie stap kan maken naar een mooie en ambitieuze club, zoals FC Emmen. FC Lisse hoopt dat Remi gaat slagen aan de Oude Meerdijk in Drenthe.

  Remi is niet de eerste oud-FC Lisse-speler, die zijn voetbalkunsten gaat vertonen voor FC Emmen. Spitsentrainer Dennis Iliohan kwam in het seizoen 2001/2002 29 keer in actie voor FC Emmen en wist daarin negen keer te scoren.

  Remi van Ekeris vertrekt naar FC Emmen 3   Remi van Ekeris vertrekt naar FC Emmen 2