• Met het vertrek van Dirk Bader en aanstaande nieuwbouw, uitdagende periode voor de club m.b.t. corona, vervanging van de kunstgrasvelden en overdracht van onderhoudsactiviteiten van Sportfondsen naar FC Lisse per 1 januari 2021, moet het bestuurlijke bordje niet te groot worden.

  We hebben als bestuur een aantal keren gesproken met Marc Gozeling. Marc is de vader van eerste elftalspeler Bas Gozeling. We hebben Marc gevraagd of hij het project Kunstgrasvelden vanuit de bestuurlijke lijn zou willen oppakken. Hij heeft hier positief op gereageerd. Marc is bekend met de materie aangezien hij ook zitting heeft in stichting Exploitatie Sportpark de Roodemolen. Deze stichting verzorgt de accommodatie en velden voor Ter Leede, Teylingen en tennisvereniging STV.

  Marc stelt zich hieronder voor. Marc gaat de komende maanden, naast het project kunstgras, gebruiken om ondanks deze rare periode verder kennis te maken met de club, haar leden en vrijwilligers. Hierna zullen wij met elkaar in gesprek gaan of een verdere samenwerking binnen het bestuur past. Wij wensen Marc heel veel plezier toe en kijken uit naar de verdere samenwerking.

  Wie is Marc Gozeling?

  Ik ben 55 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen: een dochter (25) en twee zonen (27 en 21). Al mijn hele leven woon ik in Sassenheim, waar Teylingen al van jongs af aan “mijn cluppie” is. Mijn middelbareschooltijd bracht ik overigens wel door in Lisse op het Fioretti. In 2012 ging mijn jongste zoon Bas van Teylingen naar FC Lisse als eerstejaars C en sindsdien ben ik wekelijks als ouder langs het Lisse-lijntje te vinden. Tot dan kwam ik hooguit een paar keer per jaar bij FC Lisse om een wedstrijd van het eerste te kijken. De allereerste wedstrijd die ik overigens van Lisse zag, was in 1974 toen Teylingen tegen Sportclub Lisse op het oude sportpark dankzij een 1-4 overwinning het kampioenschap in de derde klasse behaalde en daarmee promoveerde naar de tweede klasse (toen de eerste klasse nog het hoogste amateurniveau op zondag was).

  Hoewel ik gek van voetbal ben, heb ik niet de illusie er bovengemiddelde kijk op te hebben. Wat dat betreft ben ik een echte supporter en geniet ik wekelijks langs het lijntje rond de amateurvelden of in de Arena. Voor mij betekent “supporter” ook letterlijk dat je een team aanmoedigt en positief steunt. Wat dat betreft kan ik mij nogal snel ergeren aan negativisme langs het veld.

  Ik heb meer dan vijfentwintig jaar bij een ICT-bedrijf in Gouda gewerkt. Eerst in commerciële functies en de laatste dertien jaar als algemeen directeur. Nadat het bedrijf in 2017 werd verkocht ben ik nog twee jaar aangebleven als directeur, waarna ik vorig jaar gestopt ben en alles heb kunnen overdragen aan een prima opvolger. Ik ben er trots op dat we als team van uiteindelijk bijna tweehonderd mensen in al die jaren een prachtig bedrijf hebben kunnen opbouwen, gebaseerd op de fundamentele keuzes dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, mensen alleen kunnen excelleren vanuit enthousiasme en bevlogenheid, dat je alleen soms harder gaat, maar dat je sámen verder komt, en dat groeien geen doel is, maar een gevolg is van voorgaande.

  De afgelopen periode heb ik een paar gesprekken gehad met o.a. Leon Annokkee om te kijken of ik iets zou kunnen gaan doen voor FC Lisse. Voor mij is het belangrijk dat ik alleen tijd en energie wil steken in dingen die ook veel energie en voldoening opleveren. Ik wil samenwerken met mensen die bevlogen en weliswaar kritisch zijn, maar vooral ook positief zijn ingesteld. En er moet een doel zijn. Een ambitie. Iets willen bereiken. Wat mij aanspreekt in FC Lisse is dat het een ambitieuze vereniging is die de binding met de leden én met de maatschappij, het dorp Lisse, hierbij centraal stelt. Volgens mij is het uniek dat FC Lisse tegelijkertijd op drie verschillende fronten zeer succesvol is: (1) een hoog aangeschreven en ambitieuze jeugdopleiding, (2) de sportieve ambitie om met het eerste elftal op het allerhoogste amateurniveau actief te zijn en te blijven en (3) veel aandacht voor de breedtesport, resulterend in niet alleen zeer veel jeugdelftallen maar ook opvallend veel seniorenteams en een groeiend aantal meisjes en vrouwenteams. De sociale binding met het dorp Lisse is sterk, waardoor het nog steeds een club is met een dorps karakter, ondanks de hoge sportieve ambities.

  Ik kijk er naar uit om tijd en energie te gaan steken in deze mooie vereniging en hoop daarmee een steentje bij te kunnen dragen aan de vele zaken die de komende jaren op ons pad liggen.