• De onlangs gestopte sportverslaggever Willem van Zuilen kende diverse gevleugelde uitspraken. Zoals: 'Voor dit soort spelers komen mensen naar het amateurvoetbal.' Hij had het dan bijvoorbeeld over Jerrel Linger van FC Lisse, die met zijn spel het publiek wist te boeien. Ludcinio Marengo is ook zo'n pareltje. Een speler met iets extra's. De 30-jarige aanvaller is ook in het seizoen 2022/2023 te zien in het shirt van FC Lisse. Niet in de derde divisie, maar in de tweede divisie.

  Ludcinio heeft wel wat weg van Jerrel. Buiten het veld rustig, zelfs wat bescheiden. Binnen de lijnen genietend van het spel. Veel techniek, fraaie passeerbewegingen en het spel kunnen lezen. Ludcinio had afgelopen seizoen een aanloop nodig om zijn werkelijke klasse te kunnen tonen. Een fitte Ludcinio is goud waard voor het team.

  Met name in de slotfase van het seizoen liet Ludcinio zien hoe goed hij kan voetballen. Hoe belangrijk het is gebruik te maken van je ervaring als voetballer. Ludcinio trok FC Lisse over de streep in de laatste minuten van de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Met twee voorbereidende acties richting spits Enzo Stroo. Met 'Enzo on fire' nam de FC via een 4-2 zege op Nijkerk een voorschot op het kampioenschap.

  Ludcinio is constant in beweging. Hij is ook altijd aanspeelbaar en niet zelfzuchtig. Ludcinio zoekt altijd geduldig naar een vrij staande medespeler. Kan ook op snelheid tegenstanders uitspelen. Is als aanvaller een complete voetballer. Ludcinio kwam aan het begin van het vorig seizoen naar FC Lisse, mede door de krappe bezetting van spelers in de voorste linie. Ludcinio werd steeds fitter en uiteindelijk maakt dit een team sterker. Hij ligt goed in de groep. Dat is ook belangrijk om te presteren.

  Ludcinio komt uit de jeugdopleiding van het Amsterdamse Zeeburgia, net als onder meer Ryan Gravenberch, Kenny Tete, Adam Maher en Luciano Narsingh. In 2008 vertrok hij bij Zeeburgia om te gaan spelen in de jeugd van Volendam. In het seizoen 2011/2012 debuteerde hij in het betaalde voetbal voor FC Volendam. In een team met onder meer onze eigen Barry Opdam. In 2015 tekende hij een driejarig contract bij ADO/Den Haag. In 2017 werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles, in een selectie met onder meer Erik Cummins.

  Na een aantal buitenlandse avonturen is Ludcinio neergestreken op Ter Specke. En daar is het goed toeven. Veel plezier Ludcinio komend seizoen bij de FC. FC Lisse start donderdag 23 juni met een training de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

  Ludcinio Marengo met FC Lisse in tweede divisie 1  Ludcinio Marengo met FC Lisse in tweede divisie 2

  Ludcinio Marengo met FC Lisse in tweede divisie 3