• Luca Tarani verlaat aan het einde van dit seizoen FC Lisse. De nu 23-jarige aanvaller gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Luca speelt sinds 2014 in het shirt van FC Lisse. In 57 competitieoptredens voor FC Lisse 1 wist Luca tien keer te scoren.

  Luca begon met voetballen in Nieuw Vennep bij VVC. Via de jeugdopleidingen van AZ en Alphense Boys kwam Luca bij FC Lisse terecht. Luca toonde zich meteen een grillige buitenspeler. Een speler die het vooral moet hebben van zijn gevoel, techniek en snelheid.

  Luca debuteerde in FC Lisse 1 in het seizoen dat de hoofdmacht in de tweede divisie speelde. Zijn debuut werd een succes. In de feestweek van Lisse in 2017 scoorde hij de 3-3 in de uitwedstrijd tegen De Treffers uit Groesbeek. Zijn vader Pino en andere familieleden glommen van trots. Luca was op dat moment pas 18. Scoren op deze leeftijd in FC Lisse 1 werd hem pas jaren later nagedaan door Remi van Ekeris. Luca was ook uitstekend op dreef op De Krom dat seizoen tegen de VV Katwijk. Het 2-1 verlies voelde als onrecht.

  Helaas zag Luca ook weleens de andere kant van de medaille met betrekking tot blessures, zeker in zijn laatste periode als jeugdspeler.

  Luca was diverse keren beslissend in FC Lisse 1. Zoals op 29 september 2018 in de thuiswedstrijd tegen Ajax-zaterdag. Zijn twee treffers en een assist vormden de basis van de 3-1 zege. Het begin van het huidige FC Lisse-succes lag misschien wel op zaterdagavond 9 november 2019. FC Lisse hing als een bokser in de touwen bij Goes, maar was nog niet naar de grond gegaan. Bij een 1-0 achterstand kwamen Luca en Tom Duindam in het veld. De wereld werd voor FC Lisse op zijn kop gezet. Luca leverde een assist af op Tom en kwam zelf ook tot een treffer. Ook dit seizoen was Luca belangrijk als invaller met de beslissende 3-1 bij Excelsior'31 uit en Sportlust'46 thuis. Kenmerkend na een treffer is het dansje wat Luca dan maakt.

  Luca gaat dit seizoen nog alles uit de kast halen, wat binnen zijn mogelijkheden ligt. Om er voor te zorgen, dat FC Lisse de blik kan richten op de Tweede Divisie

  Luca veel succes bij het vinden van een nieuwe club. En alvast bedankt wat je hebt laten zien voor FC Lisse.