• Vanaf seizoen 2021/22 zijn de broers Noah en Ezra Verboom aangesteld als loop- en coördinatietrainer voor jeugdteams O9 t/m O16. Beide broers wonen in Hoofddorp en zijn van jongs af aan actief binnen de atletiekwereld.

  Manager opleidingen Rory Roubos legt uit dat de loop- en coördinatietrainingen met name gericht zijn op techniek, snelheid en explosiviteit. Met als doel sneller te lopen, te wenden en te keren. Naast het positieve effect van blessurepreventie. Al met al bevorderlijk voor de ontwikkeling van jeugdspelers om positieve stappen te kunnen maken binnen de jeugdopleiding. Met als doel beter opgeleide spelers af te leveren bij het vlaggenschip van FC Lisse.

  Met zijn 23 jaar is Noah de oudste van de twee. Op negenjarige leeftijd begonnen met atletiek bij AV Haarlemmermeer. “Als junior ben ik altijd fanatiek geweest op de meerkamp. Als D-junior werd ik 2e op het NK meerkamp, discuswerpen en hordenlopen. Waarna ik mij gespecialiseerd heb op hordenlopen.”, legt Noah desgevraagd uit.

  Ezra is 19 jaar en vanaf zijn 7e jaar actief bezig met atletiek. “Ik doe dit nu al ongeveer 12 jaar bij AV Haarlemmermeer. Ik ben op meerdere onderdelen Nederlands kampioen geweest. In 2018 heb ik deelgenomen aan het EK onder 18 jaar, op het onderdeel 400m horden.”, vertelt een enthousiaste Ezra.

  Volgens beide broers is het voor voetballers erg belangrijk om snel en explosief te zijn. Vandaar dat het belangrijk is om hier al op jonge leeftijd mee bezig te zijn. Een goede looptechniek kost tijd om te ontwikkelen en kan veel verschil maken in het snel vrijlopen om makkelijker aanspeelbaar te zijn. “Voetbal is een sport waarbij snelheid belangrijk is. Hoe sneller je bent, hoe sneller je bij de bal kan zijn, of kunt versnellen waarmee je de tegenstander het nakijken geeft. Wij hopen op een leuke enthousiaste manier de jeugdspelers van FC Lisse een betere looptechniek aan te leren waardoor ze sneller worden en je dat straks terugziet in de wedstrijden die ze spelen.”, aldus de enthousiaste looptrainers.

  In het dagelijks leven is Noah actief als meubelmaker en op maat campers bouwt voor geïnteresseerde klanten. “Mensen komen met een lege bestelbus aan en die wordt dan omgebouwd tot een prachtige camper, helemaal naar wens van de klant.”, legt Noah uit.

  Ezra start volgend jaar met de opleiding Fysiotherapie. “Daarnaast sport ik 7 keer in de week en speel ik thuis best veel piano”, laat de jonge trainer ons weten.

  Wij zien ernaar uit om Noah en Ezra volgend seizoen aan het werk te zien met de jeugdteams en wensen hen alvast veel succes en plezier bij FC Lisse.