• Zaterdag 25 september 2021 betekende niet alleen de start van de Lisserse feestweek. Het vormde ook het bewijs, dat FC Lisse op overtuigende wijze jarenlang op een voortreffelijke manier heeft geïnvesteerd in haar jeugdopleiding. FC Lisse sleepte de 2-1 overwinning in Ermelo binnen tegen DVS'33 met zeven 'eigen'jongens. Onder hen de nu 19-jarige Lars Klomp. Lars is zo'n speler die voetbalt met een enorme passie en gedrevenheid. Technisch goed onderlegt en behoorlijk snel als linker verdediger. Die passie zal hij ook in het seizoen 2022/2023 blijven delen met FC Lisse. Lars heeft intussen acht officiële wedstrijden voor FC Lisse 1 gespeeld. Dat smaakt naar meer.

    Binnen korte tijd maakten dit seizoen FC Lisse 'jonkies' als Lars Klomp, Tristan Slootbeek, Bommel Schippers en Thijs de Rooij hun debuut in 1. De zeven 'eigen' jongens die het duel tegen DVS'33 tot een goed einde brachten waren naast Lars, Thijs en Tristan, ook David Verweij, Lars van der Steen, Justin van der Putten en Remi van Ekeris. En dan deden Kevin van der Zwet, Luca Tarani, Mo Adouch, Jip Jesse, Joey Vink en Jochem Lensen nog niet eens mee. Hoe bijzonder is dit.

    Lars is vroeg begonnen met voetballen. Dat deed hij reeds op zijn vierde bij Kickers'69 uit Leimuiden. Vier jaar later stapte hij over naar Alphense Boys, dat bekend staat om zijn uitstekende jeugdopleiding. Vaak ook een springplank richting een club in het betaald voetbal. Na twee jaar rijpen in Alphen was het moment voor Lars aangebroken om te kiezen voor de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Vier jaar Sparta betekende ontwikkelen en leren als voetballer en als mens. Met deze bagage in zijn achterzak kwam FC Lisse op het pad van Lars. Lars mag zich sinds dit seizoen volwaardig lid noemen van de A-selectie van FC Lisse. Hij stroomde op hetzelfde moment door als Tristan, Jip en Dani van Steijn.

    Lars begint in de zomer van 2022 aan zijn vierde seizoen FC Lisse. Gezien zijn jonge leeftijd en zijn reeds genoemde passie zit er nog heel wat rek in de spelerskwaliteiten van Lars.  Lars veel plezier en succes bij het ontdekken en ontwikkelen van je mogelijkheden als voetballer en als mens.

    Lars Klomp met passie voor FC Lisse 2

    Lars Klomp (l) en Thijs de Rooij