• Om meer vlieguren te maken maakt doelman Jochem Lensen komend seizoen de overstap naar Alphense Boys. De nu 22-jarige Lisser speelde zijn hele leven voor de FC. Hij heeft het nodige opgestoken op Ter Specke, maar kan zich verder ontwikkelen als doelman door meer speelminuten te maken in een eerste team bij een andere vereniging. Alphense Boys is nu nog zondaghoofdklasser, maar heeft de ambities uitgesproken binnen korte termijn (2023/2024) over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Er zijn bij de KNVB plannen om een vierde divisie in te voeren met een mix van zondag- en zaterdagclubs.

    Jochem heeft bij de FC deel uitgemaakt van sterke jeugdlichtingen, die regelmatig kampioenschappen en promoties wisten te vieren. De jeugdopleiding bij FC Lisse werd jaren geleden op poten gezet, waar van de geel-blauwen later de vruchten konden plukken. Het is ook voor Jochem een voorrecht geweest, dat hij een bijdrage kon leveren aan de opmars van de jeugdteams van FC Lisse. Wat zich later vertaalde in diverse spelers, die doorgroeiden naar een plek in de hoofdmacht of daar in de buurt bij kwamen.

    Jochem maakte in FC Lisse 1 zijn debuut op 20 oktober 2018 in de uitwedstrijd bij DVS'33. Hij verving in de tweede helft eerste doelman Erik Cummins. Door een blessure bij Erik kwam Jochem aan het einde van het seizoen 2018/2019 diverse keren onder de lat te staan bij FC Lisse 1. Bijna schreef Jochem op 4 mei 2019 op Ter Specke een jongensboek door voor veel publiek bij een 1-0 voorsprong tegen Quick Boys een penalty te stoppen. Helaas voor hem gingen de Katwijkers er alsnog vandoor met de 2-1 winst. Jochem kwam uiteindelijk tot zes competitiewedstrijden in het shirt van FC Lisse.

    Jochem wist dat hij geduldig zijn kans moest afwachten om in de basis van 1 te komen. Het lastige voor een doelman is natuurlijk, dat er maar een man onder de lat kan staan. Om meer vlieguren te maken is het goed voor Jochem eens in een andere keuken te kijken. Jochem heeft als voordeel dat een doelman over het algemeen langer mee gaat op een hoog amateurniveau dan een speler.  In dit geval in de keuken van Alphense Boys. Trainer bij Alphense Boys is momenteel Remco Tuinenburg, in het verleden was hij een topkeeper bij onder meer ARC en Quick Boys.

    Wij wensen Jochem veel plezier en succes bij Alphense Boys. Uiteraard hopen wij hem ooit terug te zien onder de lat bij de FC op het hoofdveld van het vernieuwde Ter Specke.