• Dat de Jeugdafdeling van FC Lisse er goed op staat is algemeen bekend. Menig talent uit Lisse en omstreken weet de weg naar FC Lisse te vinden en heeft "de wil om te leren". Bij de FC willen spelers beter worden en zullen dit, onder begeleiding van goede trainers, proberen te bewerkstelligen.

  Nadat eerder al keeper Tygo Pijpers een uitnodiging heeft gekregen van de KNVB, Jeugdplan Nederland, is het nu de beurt aan 5 andere spelers. Deze spelers zijn uitgenodigd door Jeugdplan Nederland JO13 om op 31 oktober een training te volgen. Joris Meeuwissen, Guus Peereboom, Kenji en Senna Winter en Mika Nijman mogen dan hun kunsten vertonen bij een training van de KNVB.

  Joris Meeuwissen staat al jaren bekend als een keeperstalent binnen de opleiding van FC Lisse. Vorige maand werd hij verkozen tot beste keeper op het Van der Sar toernooi bij Foreholte, hoe mooi is dat. Joris traint 4 keer in de week om elke keer weer beter te worden. Op vrijdag heeft hij specifieke keeperstraining waar de puntjes op de i worden gezet. Deze training staat onder leiding van keeperstrainer Justin de Feijter, die dit zeer verdienstelijk doet.

  Guus Peereboom speelt in de JO13-1, het team wat onder leiding staat van Justin Kompier en kan op meerdere posities spelen, dus veelzijdig. Guus is een belangrijke speler in dit team en laat dat wekelijks zien. Al jaren speelt Guus in het hoogste jeugdteam en speelt soms ook zijn wedstrijdjes bij een lichting hoger, dit om Guus gretig te houden en beter te laten worden.

  Mika Nijman is de rechtsbuiten van de JO14.1. Mika speelt een lichting hoger, dit om hem week in week uit een uitdaging te bieden. Meer weerstand maakt een speler beter, mits hij dit aan kan, voor Mika dus geen probleem. Mika heeft ook nog bij AZ in de jeugd gevoetbald en daar veel geleerd. De hele familie Nijman speelt bij FC Lisse en doet het daar voortreffelijk. Mats speelt ook in de JO14-1 en Per speelt in de JO10-1. Mooi om te zien dat voetbal zo leeft in een familie.

  Kenji en Senna Winter spelen beiden in de JO14-1, onder leiding van Roy van Kesteren. Kenji en Senna spelen ook een lichting hoger. Beiden zijn technisch begaafde spelers en zien het spelletje als geen ander. Kenji speelt van achteruit en Senna laat zijn kunsten zien op middenveld. Uiteraard kunnen ze elkaar blindelings vinden. De jongens komen uit een gezin waar voetbal erg belangrijk is, maar dat is niet vreemd met Jeanet en Kevin Winter als ouders.

  FC Lisse wenst alle spelers veel plezier en succes bij de training van de KNVB.

  Technische Commissie Opleidingen