• Jaap Zwetsloot is als voetballer altijd onderweg. Als speler heeft hij het juiste pad gevonden inmiddels bij FC Lisse. Zijn wens samen in een seniorenselectie te spelen met zijn jongere broer Toon ging dit seizoen in vervulling. En ook komend seizoen zijn de Zwetslootjes te bewonderen in het shirt van de FC. De nu 25-jarige Jaap gaat in de zomer van 2021 zijn derde seizoen in op Ter Specke.

    Jaap wist lange tijd niet of hij nu een middenvelder dan wel een aanvaller is. Zijn toenmalige trainer bij Teylingen, Marc van Wonderen, wist hem om te turnen tot beweeglijke aanvaller. Van Wonderen was zelf ook spits geweest. Jaap kreeg bij Teylingen de bijnaam van 'Snelle Japie'door zijn doelgerichtheid. Jaap moet het hebben van zijn loopacties en heeft spelers achter hem nodig die hem in de vrije ruimte kunnen aanspelen.

    Belangrijk is dat Jaap fit is. Dan is hij van onschatbare waarde voor de FC. Jaap is ook een gevoelsmens. Bij FC Lisse is hij wat dat betreft aan het juiste adres. Presteren en sfeer gaan bij de FC hand in hand. De voetbaltoekomst van Jaap ligt dan ook op Ter Specke.