• Je zal maar midden in je jeugd zitten. Daar waar wij onbezorgd en zonder nadenken erop uit konden gaan, moet deze generatie bij alles nadenken. Of het wel verantwoord is wat ze doen. Want ondanks dat zij onder de 18 zijn en dus wel buiten mogen sporten, is er toch een groot deel van hun leventje flink ingeperkt. Het nut van sport, en vooral ook het samen zijn, mag hierin niet onderschat worden.

  Uiteraard lopen er bij FC Lisse veel leuke teams, maar jeugdteam O16-2 is toch wel heel bijzonder. Buiten het feit om dat ze allemaal wel goed kunnen voetballen zijn het vooral stuk voor stuk prima gasten. Binnen het veld de juiste mentaliteit, hoewel het allemaal een beetje te lief is. Vooral voor de tegenstander dan. Aan de andere kant, hoe lekker is het dat je een groep jeugdigen hebt waarvan je weet dat ze op het vlak van sportiviteit eigenlijk nooit over de schreef gaan en altijd een voetballende oplossing proberen te vinden. Dit natuurlijk niet in de laatste plaats gevoed door de trainer Siebe Duivenvoorden. Nooit zul je Siebe kunnen betrappen op een negatieve uitlating richting scheidsrechter, tegenstander of trainer. Uitgaan van eigen kracht en leren omgaan met de weerstanden die er zijn is het motto. En als er eens nieuwe spelers komen worden die moeiteloos ingepast. Maar ook de jongens zelf staan altijd open voor andere gasten en dat is op die leeftijd best uniek.

  Het begon allemaal uitstekend dit seizoen. In de beker en in de eerste klasse werden aan het begin van het seizoen louter overwinningen geboekt. Het ging misschien niet van een leien dakje maar de mentaliteit en het technisch vermogen zorgden ervoor dat de wedstrijden in het voordeel van Lisse over de streep werden getrokken. Tot de tweede corona golf toesloeg ….. Twee maal in de week trainen bleef over, waarbij een ieder trouw kwam opdagen. Later werden daar oefenwedstrijden aan toegevoegd tegen andere teams van FC Lisse. Heerlijke wedstrijden zijn het als ze tegen opleidingsteam O16-1 spelen. Tot nu toe trekken ze daarbij telkens aan het kortste eind maar de inzet is uitmuntend. Ook mogen daarbij de complimenten naar de tegenstander, want voetballen doe je samen! Je kunt natuurlijk niet elke week tegen dezelfde tegenstander spelen. Daarom wordt er afwisselend gespeeld tegen zowel teams die wat ouder zijn, maar ook een wedstrijd tegen de meiden van MO17-1 gaan ze niet uit de weg.

  Sinds dit seizoen hoeft Siebe Duivenvoorden het niet meer alleen te doen. Fred Jonkheer is aan de staf toegevoegd en hij concentreert zich vooral op de looptraining en het conditionele gedeelte. In de winterstop is daar zelfs nog iemand aan toegevoegd, Leandro van Kuijk wilde graag zijn steentje bijdragen en zijn capaciteiten liegen er natuurlijk niet om. Mede door hem zal het team de komende
  tijd toch kunnen doorgroeien ondanks dat er niet competitief wordt gespeeld.

  Ook buiten de grenzen van Lisse viel het leuke team gasten op. Zo werden de Bewindvoerders en Curatoren van “Schut & Partners” uit Katwijk getriggerd om het team in nieuwe hoodies te steken. En het ziet er inderdaad prachtig uit!

  Ook buiten de drie momenten op de voetbal om zoeken de jongens elkaar regelmatig op. De één uiteraard wat meer dan de ander, maar nooit hoor je een onvertogen woord over een andere speler of trainer en dat maakt deze groep gasten ook zo uniek. Het accepteren hoe de ander is en op het veld voor elkaar willen werken. Dat maakt het voor de trouwe aanhang ouders ook zo leuk om naar te kijken, ook zij zullen het wel missen om op zaterdag de gasten naar de overwinning te supporteren! Wat dat betreft hebben vaste vlagger Reinoud Westerdijk en scheidsrechter Frank
  Meeuwenoord niets te klagen, zonder hen zou er immers ook niet gevoetbald kunnen worden. Dus zijn zij wekelijks trouw aanwezig en anders staat Robert de Lange paraat om te vervangen.

  Dit seizoen zal het wel niets meer worden met de competitie, fit blijven en je richten op het volgende seizoen lijkt het devies. En zolang het kan onderling de wedstrijdjes blijven spelen om toch enigszins in je ritme te blijven. Fijn is het daarom voor de jongens dat de avondklok pas vanaf 21:00 uur ingaat zodat ze toch kunnen blijven trainen. Daarna scheiden de wegen zich, ook zij mogen voorlopig niet meer bij elkaar komen. Gelukkig is er dan ook altijd nog de playstation!

  Het wel en wee van jeugdteam O16-2 1  Het wel en wee van jeugdteam O16-2 2