• Een week later dan gepland, maar alles heeft een reden. De afgelopen maand iedere dag gedacht: wat ga ik nou schrijven? Wéér over Corona en de bijbehorende maatregelen die ons allen treffen? Wederom een pleidooi dat sport meer dan essentieel is omdat het heel gezond is? Of misschien dat het .. Ik wil dat koste wat het kost vermijden én dat is gelukt! Want geduld wordt áltijd beloond!

  Hoewel we terwijl jullie dit lezen (en ik het schrijf) nog niets definitiefs weten lijkt het er sterk op dat we vanaf morgen weer, met zijn allen, ‘de wei’ in mogen. Versoepelingen lijken op de loer te liggen en daar schijnt sport onderdeel van te zijn. Diverse Whatsapp-groepen gerelateerd aan de FC stromen over met berichten. Iedereen wil gewoon weer lekker naar de voetbal.

  Alles is anders. Normaal speel je op 15 januari een uitwedstrijd bij Rijnvogels 12. De temperatuur schommelt rond het vriespunt, er staat een Oostenwind (zeg maar windkracht 6) die snijdt in je gezicht en het vooruitzicht is een veld die de klappen van de winter niet echt overleefd heeft en waarbij de grond eigenlijk nog net iets te hard is om op te voetballen. Een team met 24 spelende leden heeft moeite om genoeg veldspelers te verzamelen om überhaupt naar de Kooltuin af te reizen. Op het laatste moment nog de vraag wie de wastas ook alweer had en of de ballen wel opgepompt zijn om vervolgens 10 minuten te laat in de auto te stappen en uiteindelijk met 4-1 af te druipen.

  Maar nu is alles anders! Er is helemaal geen wedstrijd. Er vraagt niemand waar de wastas slingert (al moeten we zonder kleding!). Er vraagt niemand of de ballen opgepompt zijn. Er hoeft he-le-maal niet geleurd te worden om genoeg spelers op de been te krijgen. Iedereen wil, iedereen kan, iedereen gaat naar de club. Ik herhaal: niet voor een wedstrijd, maar om te trainen (of dat ene koude blikje van dat bedrijf uit Zoeterwoude er na?).

  Sport is essentieel, daar is voor mij geen speld tussen te krijgen. Maar kunnen we het samenkomen op het voetbalveld wellicht ook essentieel maken want het blijkt dat wanneer het er een tijd niet is, iedereen er verschrikkelijk naar snakt!

  Ik wil iedereen veel plezier op de velden toewensen. Geniet ervan, voor je het weet loop je weer in de IKEA (want die is ook weer open ;)).

  De Waterdrager