• De derde divisie belooft dit seizoen een spannende competitie te worden. Meer ploegen dan vorig seizoen kennen de ambities in de top mee te draaien. Sparta Nijkerk was al top, FC Lisse was een jaar eerder reeds bezig naar de top toe te groeien. FC Lisse achterhaalde door een 4-1 zege op Ter Specke de tegenstander uit Nijkerk en maakt zo een reuzesprong op de ranglijst. De eerste thuiszege in de voetbaljaargang 2020/2021 was een feit. In de tweede helft speelde FC Lisse het voetbal wat het zo graag wil spelen. Spelend als een collectief en de blik op de aanval gericht met verzorgd aanvalsspel.

  De jongelingen bij FC Lisse, Bas Gozeling en Mo Adouch, wisten dat het een moeilijke middag zou worden met de twee klasbakken van Sparta voorin: Maurice de Ruiter en Gilbrano Plet. FC Lisse dat in dezelfde basiself speelde als een week eerder toen het zegevierde bij Hoek. De strijd werd gevoerd lange tijd op het middenveld. Er was voor de twee teams weinig ruimte om tot kansen te komen voor de rust. FC Lisse kreeg voor de rust een kans. Reggie Schaap trof de vuisten van Sparta-doelman Wouter Beukers.

  Vlak voor de pauze ontsnapte de FC aan een 0-1 achterstand. Bij een onoverzichtelijke situatie leek Plet de openingstreffer te maken. Arbiter Schul gaf hieraan aanvankelijk zijn goedkeuring. Hij ging voor alle zekerheid toch maar even op consult bij een van zijn assistenten. Na overleg werd besloten dat FC Lisse-doelman Erik Cummins was gehinderd. De brilstand bleef zo intact tot in de pauze.

  Meteen na de thee kwamen de gasten alsnog aan de leiding. Na een prima aanval scoorde De Ruiter uiterst fraai. De achterstand gaf Sparta geen vleugels, integendeel het vormde het sein voor de thuisploeg om een tandje bij te zetten. FC Lisse nam de tegenstander eerst onder vuur uit de tweede lijn. Met een vrije trap van Tom Noordhoff, die via een Spartaans been maar net over de goal ging. En een geplaatst schot van Jeffrey Klijbroek, die de lat toucheerde.

  De 1-1 kon niet uitblijven. Jeffrey Klijbroek had een heerlijk passje in huis. En met opkomende backs als Jeffrey Perez Stoof en Mo is er dan altijd wel een vrijstaande man. Mo gleed dan ook de gelijkmaker binnen. FC Lisse was duidelijk niet tevreden met deze tussenstand. Het drukte Sparta terug op eigen helft. Tom Noordhoff swingde de bal voor. Tom Duindam kopte perfect raak.

  Sparta bracht Jesse van Nieuwkerk binnen. De Sparta-spits dwong Erik tot een ultieme redding. Daarmee was het gevaar geweken van Spartaanse kant. FC Lisse ging er nu erop en erover heen. De 3-1 mag op de rekening bijgeschreven worden van Jeffrey Klijbroek. De man in vorm bij FC Lisse soleerde door de defensie van Sparta. Als echte spits stond Tom Duindam paraat zijn tweede goal van de avond te maken. Het werd zelfs 4-1 na een vlammend schot van Tom Noordhoff.

  Winnen tegen Sparta Nijkerk kun je als drie bonuspunten beschouwen voor de FC. Het is nu zaak om de positieve lijn door te trekken voor de geel-blauwen. FC Lisse speelt komende zaterdag 3 oktober wederom thuis. Tegenstander is dan ACV uit Assen.  Opnieuw is de aanvangstijd zes uur.