• FC Lisse heeft zich weten te plaatsen voor de tweede voorronde van de KNVB-beker. Op Ter Specke werd Blauw'Geel'38, spelend in het wit, met 3-0 verslagen. In de volgende ronde mag de FC wederom thuis spelen. Dit is vermoedelijk op dinsdag 6 oktober. Tegenstander is dan SteDoCo, net als de FC uitkomend in de derde divisie zaterdag. De formatie uit Hoornaar won met 10-0 van Den Hoorn.

  De honger naar de bal is groot bij iedere voetballer. Zeker door het maandenlang gedwongen niets doen. Het spel was nauwelijks op de wagen toen de FC reeds een elf meter kreeg. Jordy Zielschot vloerde na drie minuten binnen de zestien Tom Duindam. Jeffrey Klijbroek had geen moeite de elfmeter te verzilveren. De FC speelde met een Bollenstreek-getinte basis. Vier Lissers (Kevin van der Zwet, Remi van Ekeris, Lars van der Steen en David Verweij), drie Sassummers (Toon en Jaap Zwetsloot en Erik Cummins) en een Noordwijker (Tom Duindam). Over regionale ontwikkeling gesproken. Verder met de vanaf de B-junioren bij FC Lisse spelende Mo Adouch en de Noordhollanders Reggie Schaap en Jeffrey Klijbroek.

  FC Lisse speelde bij vlagen een uitstekende eerste helft. De geel-blauwen kregen voldoende kansen. Zoals in de 13de minuut voor Jaap, die net als vroeg in de wedstrijd het vizier niet op scherp had staan. Fraai was het hakje van Remi op Jeffrey dat een beter lot verdiende. Jeffrey die een vrije trap net over schoot. En wederom Jaap kreeg de bal niet tussen de palen. En dan was er nog Blauw Geel-doelman Jordy Zielschot, die heer en meester was voor en na de rust bij een-tegen-een-situaties met Tom. Ook invaller Jairo Schet kreeg na de pauze de bal niet langs Zielschot.

  Blauw Geel'38 toonde zich zeker geen slechte ploeg. Toch kreeg het weinig kansen tegen FC Lisse. En als er al een mogelijkheid was dan stond FC Lisse-doelman Erik op zijn post. Met een beetje geluk had FC Lisse voor d

  e pauze reeds met 2-0 of 3-0 voorgestaan.

  Na de rust werd het spel van FC Lisse bij vlagen minder. Blauw Geel'38 werd nu dreigender. Ben van den Nieuwenhof kreeg een vrije doortocht. Uit zijn voorzet schoot Mark Dobbelsteen op de hand van Mo. Een strafschop volgde. Op de training voorafgaand aan de wedstrijd liet Erik het oefenen op strafschoppen op oefenen. Om het echie liet hij zijn werkelijke klasse zien. Strafschopnemer Niels Wouters balend achterlatend. FC Lisse bleef het een kwartier lang moeilijk houden. Jay van Boxtel plaatste de bal in de korte hoek. Wederom zonder resultaat.

  FC Lisse wisselde veelvuldig met het inbrengen van Bas Gozeling, Jairo, Mitchel Bormann en Maurice van der Neut. Goed om te zien dat Kevin steeds meer minuten gaat maken. Kevin die ook af en toe zich aan het venster liet zien. Onder meer met een schot, dat over ging.

  FC Lisse dat op zoek ging naar de bevrijdende 2-0. Een kwartier voor tijd had David een splijtende pass in huis. Reggie haalde vol uit. De 2-0 was een feit. Als er een Reggie Schaap over de dam is dan volge

  n er meer? Bijna wel. Reggie kreeg plotseling de geest. Tot twee keer toe moest Zielschot zich strekken. En het was nog niet gedaan. DeĀ  3-0 was een beheerst doelpunt. Met gevoel genomen door Jeffrey.

  FC Lisse start op zaterdag 5 september de competitie met een uitwedstrijd in Rijssen. Excelsior'31 is dan de tegenstander. Dit treffen begint om half drie.

  https://www.youtube.com/watch?v=E5KVN9at-6c