• Een gelijkspel dat voelt als een nederlaag. Zo valt de 1-1 van FC Lisse bij Excelsior'31 het best te omschrijven. FC Lisse verzuimde de vele kansen te benutten. Zelfs een strafschop voor de FC viel in Rijssen niet tussen de palen. De blauw-gelen konden in Rijssen niet de 1-0 voorsprong vast houden. In blessuretijd kreeg de formatie van trainer Raymond Bronkhorst alsnog het deksel op de neus.

  De basis tegen Blauw Geel'38 was ook de basis tegen Excelsior'31. Jeffrey Perez Stoof ontbrak nog wegens een schorsing. Luca Tarani en Tom Noordhoff deden voorafgaand aan de wedstrijd nog wat oefeningen, maar waren nog niet speelklaar. Mitchel Bormann wacht binnenkort een MRI-scan in verband met een onwillige enkel.

  FC Lisse was in de vijfde minuut dichtbij de 0-1. Remi van Ekeris gaf de bal in de loop mee op Reggie Schaap. Uit diens voorzet had Jaap Zwetsloot de openingstreffer moeten maken. Helaas gebeurde dit niet. Lars van der Steen had een moeilijke middag met Hakim Ezafzafi. De aanvoerder van de thuisclub schoot op de binnenkant van de paal.

  FC Lisse was de beter voetballende ploeg. Excelsior'31 speelt meer opportunistischer. FC Lisse werd gevaarlijk uit hoekschoppen genomen door Jeffrey Klijbroek. Uit een daarvan kopte David Verweij na een kwart wedstrijd goed in. De bal werd weggewerkt vanaf de doellijn door Niels Leemhuis. Intussen kreeg Jaap kans twee om de score te openen. Zelfs een derde mogelijkheid voor Jaap trof geen doel. Uiteindelijk wist Jaap wel een elfmeter uit het vuur te slepen. Jaap werd na dertig minuten van scoren afgehouden binnen de zestien door Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier. Jeffrey schoot de pingel slecht in. Koetsier kon keren. FC Lisse-doelman Erik Cummins kreeg genoeg werk te verrichten voor de rust. Onder meer uit een vrije trap. Erik die vlak voor de pauze tot drie keer toe een bal weghaalde.

  In de rust bleef Lars achter. Zijn vervanger Maurice van der Neut had een geweldige rush in huis. Deze strandde met een bal in het zijnet. Vlak daar na keerde David een bal met zijn hoofd vanaf de doellijn na een inzet van Leemhuis. De ploegen waren na de pauze meer in evenwicht. FC Lisse moest mee met het 'vechtvoetbal'van Excelsior'31.

  Na een uur spelen kwam Justin van der Putten in de ploeg voor Reggie. Het debuut in de hoofdmacht voor de jonge Lisser. De keihard werkende Tom Duindam kreeg in de 66ste minuut zijn verdiende loon in de vorm van een doelpunt. Hij frommelde de bal achter Koetsier. Remi had nog een assist in huis op Justin, die niet lekker kon uithalen. Remi liet zich met kramp vervangen tien minuten voor tijd door Robin van der Zwet. Diens broer Kevin ging sinds lange tijd weer de negentig minuten vol maken. Het centrale verdedigingsduo Kevin en David is een net zo'n sterk tandem aan het worden als een seizoen eerder David met Boyd Stevens.

  Erik wist voor het ingaan van de blessuretijd een vrije trap naar de zijkant te boksen. FC Lisse leek op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Leek. Sander Thomas gaf nog een keer de bal voor. Erik zat er met een hand tussen. De bal viel voor de voeten van invaller Jamarro Diks. Die schoot de 1-1 binnen. Daarmee FC Lisse met een kater achterlatend.

  FC Lisse speelt komende zaterdag 12 september de eerste Bollenderby van het seizoen. Op Ter Specke tegen VVSB. Lars Rauws keert voor een keer terug in Lisse. De Bollenderby begint om zes uur.