• Op 3 oktober viel bij FC Lisse de brief van de KNVB op de deurmat, met daarin de officiële toekenning van de status van Regionale jeugdopleiding (RJO). Een erkenning van de jeugdopleiding, die niet gering is. Immers, het traject dat werd begeleid door Nick Veenbrink van NMC Bright en Rick Gerritsen van FC Lisse werd al in 2015 ingezet. Er zijn weinig amateurclubs, die deze status is toebedeeld.

  Jeugdopleiding van ‘betaald voetbal niveau’
  Het resultaat van de inspanningen mag er zijn. Immers, deze certificering staat voor een zeer gerespecteerd niveau van het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen van de KNVB en draagt bij aan de transparantie van de voetbalpiramide in Nederland. Het programma kent vier niveaus: 1. Internationale voetbalacademies. 2. Nationale voetbalacademies.3. Regionale jeugdopleidingen.4. Lokale jeugdopleidingen. FC Lisse voegt zich met deze certificering bij een gezelschap betaald voetbalorganisaties.

  In een audit werd bekeken of de jeugdopleiding van FC Lisse voldoet aan de kwaliteitseisen op onderwerpen als: Beleid & bestuur, Samenwerking, Innovatie & kennisdeling, Ontwikkeling spelers & trainers, Accommodatie & voorzieningen, Resultaten & verantwoording, talentherkenning- & identificatie, talentontwikkeling en leerklimaat. Na een lange en gedegen voorbereiding, heeft FC Lisse in de periode november 2017 – september 2018 deelgenomen aan het Kwaliteit & Performance Programma voor Jeugdopleidingen.

  Ambitie
  Rick Gerritsen: “In een adviesgesprek sprak FC Lisse de ambitie uit om de status van Regionale Jeugdopleiding te willen bemachtigen. We kwamen in een gezamenlijk overleg tot de conclusie dat het haalbaar was, maar dat we geen eenvoudige wedstrijd zou worden. Tijdens de audit werd duidelijk dat FC Lisse grote stappen heeft gemaakt en de KNVB veel waardering heeft voor het gecreëerde draagvlak voor haar voetbalvisie, de wijze waarop FC Lisse het opleidingsbeleidsplan heeft kunnen verankeren en zij dit momenteel uitdraagt en bewaakt.

  Op 8 oktober 2018 vond de review plaats.
  De review focust op de inhoud en praktijk van de jeugdopleiding en heeft als doel om samen met de club een aantal conclusies en aanbevelingen te formuleren voor het verder ontwikkelen van de jeugdopleiding. Het was een leerzame avond.”

  Voorzitter Leon Annokkee toonde zich, voorafgaand aan de derby FC Lisse-Noordwijk, tijdens de uitreiking van het bijbehorende certificaat trots. “FC Lisse zal niet achterover gaan leunen, maar het opleidingsplan nog meer gaan uitdragen zodat het bij iedereen gaat leven. Ik ben ervan overtuigd dat onze visie op het opleiden van de voltallige jeugd van FC Lisse een schitterende fundering is voor enorm veel voetbalplezier. Het draagt ook op het hoofdveld bij aan een herkenbaar FC Lisse, met veel jongens uit de eigen opleiding.”

  Het certificaat werd overhandigd door de twee voormalig internationals die de jeugdopleiding van FC Lisse in het verleden voortbracht: Jeanet van der Laan en Barry Opdam. Tegenwoordig uitkomend in Veteranen 1 en 2 van FC Lisse.