• FC Lisse neemt dit jaar deel aan twee innovatieve pilots van Team Sportservice. Het verenigingsadviesteam van onze vrijwilliger Hubert Habers won twee sport innovatieprijzen van het ministerie van VWS en FC Lisse neemt als vooruitstrevende verenigingen bij beide projecten deel als pilotvereniging.

    De komende maand testen wij een veelbelovende tool op het gebied van vrijwilligersmatching: Taakie. Bij aanvang van het nieuwe seizoen zijn we daarnaast pilotvereniging bij een spel voor jeugdleden met als thema 'plezier en prestatie'. Daarover later meer!

    Taakie

    Om te kijken of we vrijwilligerstaken voor iedereen passender en daardoor leuker kunnen maken, gaan we van 13 juli tot 14 augustus proefdraaien met Taakie. Taakie is een slimme online tool voor het matchen van vrijwilligers en taken. Het is speciaal voor sportverenigingen ontwikkeld. Taakie vraagt je alleen voor taakies die je leuk vindt. Heb je niks met accommodatie onderhoud, dan word je er niet voor gevraagd. Krijg je energie van een bardienst draaien, dan weet Taakie je daar voor te vinden.

    Binnen een week krijgen onze leden een mail van Taakie met het verzoek om een vrijwilligerstest in te vullen. Aan de hand van die test zien we waar jouw interesse ligt, en die van andere leden of ouders. Als er dan een taak ingevuld moet worden, kijken we wie het beste matcht en die sturen we een WhatsApp. We willen je vragen om de test in te vullen, zodat we zeker weten dat we je alleen benaderen voor een taak die je met plezier zult doen!

    Hubert en secretaris Ernst-Jan begeleiden de pilot: "Wij denken dat Taakie een groot verschil voor FC Lisse gaat maken. Dat het eenvoudiger wordt om nog meer vrijwilligers bij de club te betrekken die zich met nog meer plezier inzetten. Er is maar een manier om daar achter te komen. Vandaar dat we je vragen om mee te doen aan deze proef. Als het goed werkt, worden we er allemaal beter van. We gaan de testresultaten daadwerkelijk gebruiken om de beste matches te maken!" #samensterk