• Bas Gozeling is na een half jaar studie en voetbal in de VS teruggekeerd in de A-selectie van FC Lisse. De nu 22-jarige Bas speelt al sinds de C1 voor FC Lisse. De begin dit seizoen voor Bas als vervanger aangetrokken Bo de Bruijn heeft de FC per direct verlaten in verband met drukke werkzaamheden.

  In navolging van Bryan Iliohan joeg Bas afgelopen zomer zijn Amerikaanse droom na. Een buitenlands avontuur trok Bas altijd al, zeker ook nadat zijn broer het land van de onbegrensde mogelijkheden via een studiebezoek had verkend. Bas trok naar de Universiteit van South California om te gaan studeren en te voetballen bij Limestone Saints. Wat is er mooier om een master in de bedrijfseconomie te combineren met voetbal? Limestone heeft meer dan 2.000 studenten, die komen uit 28 verschillende landen. Het voetbalteam van Limestone kent negen diverse nationaliteiten.

  De oceaan over om een droom na te jagen was een weloverwogen keuze van Bas. Hij maakte deze keuze op het moment, dat hij basisspeler in 1 was. De technische commissie van FC Lisse toonde hier alle begrip voor. Bas gaf aan in de winterstop terug te keren. Zo is het ook gegaan. Waardoor hij weer aansluit bij de A-selectie.

  Bas trainde ooit mee bij de voetbalschool van Wim Bouckaert: SoccerSkills. Wim gaf de destijds 13-jarige jeugdspeler van Teylingen de tip het bij FC Lisse te proberen. Bas die ooit proeftrainingen mee maakte onder de 11 bij Ajax. Bas maakte een verstandige keuze met FC Lisse. Hij kwam in een geweldige jeugdlichting van Lisse te spelen, dat vele kampioenschappen en promoties opleverden. De leiderscapaciteiten van de centrale verdediger vielen op. Net als zijn rust aan de bal en zijn spelinzicht. Genoeg redenen van hem een aanvoerder te maken.

  Het was een droom om bij Lis te schitteren op het hoofdveld in 1. Die droom kwam voor de eerste keer uit op zaterdag 17 november 2018 in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen. Bas zat pas voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie van 1. Op de training was Tom Enthoven geblesseerd geraakt aan zijn stuitje. Hij probeerde het nog in de warming-up, maar tevergeefs. Bas werd zo voor de leeuwen gegooid. Zijn broer maakte dit helaas niet mee in verband met een bardienst bij Foreholte. Zijn onverwachte debuut maakte Bas niet zenuwachtig. Hij kreeg de juiste ondersteuning om hem heen van ervaren spelers als Erik Cummins en Lars Rauws. FC Lisse won dat duel met 2-0.

  Bas staat weer te trappelen van ongeduld om mee te bouwen aan een sterk FC Lisse, dat de ambitie wil waar maken op korte termijn te promoveren naar de Tweede Divisie. Bas speelde tot op heden 11 competitiewedstrijden voor FC Lisse 1. Dat smaakt naar meer. Succes daarbij Bas.

  Het aantal competitieoptredens van Bo in FC Lisse 1 blijft steken op 5. Bo had de pech geblesseerd te raken toen het begon te draaien met de hoofdmacht. Bo is pas 21 jaar en heeft nog een lange en grote toekomst voor zich. Veel plezier in wat je verder gaat doen Bo.

  Bas Gozeling terug in A-selectie, Bo de Bruijn vertrekt 1

  Bas voor zijn vertrek naar de VS vorig jaar