Toptalenten naar Ter Specke

Ter Specke is regelmatig een kweekvijver van voetbaltalent. Oranje onder de 18 oefent komende maandag 27 maart om zeven uur tegen hun leeftijdsgenoten van Tsjechië. De selectie van bondscoach Kees van Wonderen wordt gedomineerd door spelers van Ajax en PSV.

Ajax onder de 19 was in de aanloop naar de kampioenscompetitie een klasse apart. Nu de sterkste teams in een competitie zitten lijkt de strijd om de titel tussen Ajax, PSV en Feyenoord te gaan. Vijf spelers van Ajax en vijf spelers van PSV komen naar FC Lisse. Er een uitlichtend van Ajax. Ché Nunnely stond reeds in de belangstelling van grote clubs als PSG, Bayern, City en United. Sommige spelers hebben reeds in de Jupiler League gespeeld, zoals Leandro Fernandes van PSV. Van Feyenoord zit Dylan Vente bij de selectie. Hij ging in de winterstop met het eerste mee op trainingskamp.

Twee spelers in de selectie zitten bij buitenlandse club. Donyell Malen maakte 1,5 jaar geleden de overstap van Ajax naar Arsenal. Jordan van der Gaag door liep een groot deel van de jeugdopleiding van Benfica. Dit heeft alles te maken met het feit dat zijn vader Mitchell jarenlang actief was in Portugal. Vader Van der Gaag is nu trainer van Excelsior.

Over zo vader zo zoon gesproken. Erwin van de Looi was zowel trainer als speler van FC Groningen. Zijn zoon Tom is in zijn voetsporen getreden als speler. Vader Erwin is overigens nu trainer van Willem 2.

Oranje onder de 18 speelt geen EK, maar wel oefenwedstrijden. Op donderdag 23 maart in Wenen tegen Oostenrijk en op maandag 27 maart in Lisse tegen Tsjechië.

Het duel Nederland onder de 18 – Tsjechië is gratis te bezoeken.