Start Jeugdsportfonds in Lisse

De gemeente Lisse start met het JeugdSportFonds en JeugdCultuurFonds. Dit maakt het mogelijk voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, om toch deel te nemen aan sportieve of culturele activiteiten. Op deze wijze kan bijvoorbeeld het lidmaatschap bij FC Lisse worden vergoed. De voorwaarden zijn als volgt:

  • Alleen voor kinderen van 4 tot 18 jaar, die ingeschreven staan in Lisse
  • De ouder(s) /verzorger(s) van het kind heeft een inkomen dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum.
  • Een intermediair doet de aanvraag, niet de ouders/verzorgers zelf
  • Het geld wordt rechtstreeks aan de sport/cultuur aanbieder betaald
  • Voor ieder kind uit een gezin kan een aanvraag worden ingediend
  • Voor één kind kan óf een sportaanvraag óf een cultuuraanvraag worden gedaan, niet voor allebei.

Vergoeding

De bijdrage voor sport is maximaal € 225,00 per 12 maanden. Deze bedragen zijn inclusief kleding en/of attributen.

Informatie over FC Lisse

U dient informatie te verzamelen over wat het kost om lid te worden van de club of deel te nemen aan de activiteit. Voor FC Lisse kunt u dit hier vinden. Zoek ook uit welke (sport)kleding/schoenen en attributen nodig zijn. Bij FC Lisse is de kleding voor u geregeld, u moet zelf sokken, schoenen en scheenbeschermers kopen. Stuur deze informatie en een bewijs van uw inkomen naar een intermediair om een aanvraag te doen.

Toetsing en betalingen

De aanvraag wordt door de intermediair ingediend bij het Jeugdsportfonds. Aan de hand van de spelregels wordt de aanvraag wel of niet goedgekeurd. Als de aanvraag wordt goedgekeurd dan wordt het geld rechtstreeks aan de sportclub.

Intermediair

Marian Kofoed is intermediair. U kunt mailen of bellen voor een afspraak. Mailadres m.kofoed@welzijnskompas.nl. Telefoon 0252-757100 op maandag en donderdag van 8.20 tot 15.00 uur, mobiel 06-34576929.