Luciano Dompig naar FC Lisse

Luciano Dompig heeft de selectie van FC Lisse compleet gemaakt. Na de late overstap van Cerilio Cijntje (ODIN’59) en Guido Pauw (VVSB) was er ruimte in de selectie van FC Lisse voor een nieuwe speler. De 29-jarige Luciano uit Amsterdam kan op meerdere posities uit de voeten op het middenveld, zowel aan de rechterkant als centraal.

De voetbalroots van Luciano liggen bij ASV Fortius uit Amsterdam. Luciano speelde ook in de jeugd van Volendam, de club waar ooit zijn nieuwe medespelers Murat Önal en Niels Buys actief waren. Luciano heeft tevens in de jeugd van Ajax gespeeld, waaronder in het team van onder de 19 jaar.

Op 24 maart 2006 debuteerde Luciano in het betaalde voetbal tegen Helmond Sport. Dit was in de eerste divisie voor FC Volendam. Luciano kwam voor FC Volendam uit van 2005 tot en met 2008. Vervolgens was Luciano twee seizoenen actief voor BV Veendam. In het hoge noorden in het legendarische stadion De Lange Leegte. Om daar te komen moest een lange weg afgelegd worden. FC Lisse wist ooit in KNVB-bekerverband gelijk te spelen bij BV Veendam. BV Veendam kon het uiteindelijk niet bolwerken in het betaalde voetbal. In het seizoen 2010/2011 sloot Luciano zijn proftijd in Nederland af bij Almere City.

Murat Önal kwam in de jeugd uit voor Club Brugge. Aartsrivaal van Club is stadsgenoot Cercle Brugge. Luciano maakte zijn opwachting bij Cercle in 2011. De overgang om het sterk uit te drukken van het taktische voetbalspel in Nederland naar het fysieke spel in België. Het buitenlandse avontuur bleef lonken voor Luciano. De middenvelder speelde in Cyprus voor Akritas Chlorakas en Apollon Limassol. Luciano sloot zijn betaalde voetballoopbaan af in het lucratieve voetbal in Thailand. Bij TOT SC.

Luciano is nu speler bij FC Lisse. Veel plezier bij de warme club in de Bollenstreek. Plezier is immers de basis van iedere manier van sportbeleving.