KNVB Wedstrijdzaken app + nieuwe voetbal.nl app

Vanaf dit seizoen wordt de KNVB Wedstrijdzaken app geïntroduceerd. Dit is dé app waarmee het wedstrijdformulier wordt vastgelegd en waarmee spelers zich kunnen legitimeren met een digitale spelerspas. Tevens komt er een vernieuwde Voetbal.nl app.

Voordat alle leden goed van start kunnen met zowel de vernieuwde Voetbal.nl app als de KNVB Wedstrijdzaken app, is het belangrijk dat een aantal zaken geregeld is. Welke voorbereidingen dienen getroffen te worden zodat de leden met de nieuwe apps kunnen werken?

1. E-mailadressen vastleggen
Leden die in de Voetbal.nl of de KNVB Wedstrijdzaken app willen inloggen, moeten zich in de app registreren met een e-mailadres. Voor beide apps worden dezelfde inloggegevens en dus ook hetzelfde e-mailadres gebruikt. Het is belangrijk dat hiervoor het e-mailadres wordt gebruikt dat bekend is bij de vereniging. Want alleen met dat e-mailadres herkent de app het lid. Alle leden dienen daarom in Sportlink Club geregistreerd te zijn met het e-mailadres waarmee hij of zij gebruik wil maken van de Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken app. Ontbreekt een e-mailadres bij een lid, dan kan die persoon niet inloggen in de app. Het verzoek aan de leiders is om de e-mailadressen te verzamelen zodat deze kunnen worden toegevoegd in de Sportlink Club.
2. Spelersfoto’s
Op 12 juni  zijn alle spelerspasfoto’s die bekend zijn bij de KNVB in Sportlink Club gezet. Het voordeel is dat alle spelersfoto’s direct zichtbaar zijn in de KNVB Wedstrijdzaken app.  Ook op de nieuwe Voetbal.nl app en website zullen de spelersfoto’s zichtbaar zijn. Ontbreken er toch nog enkele spelersfoto’s? Alle spelers kunnen vanaf de eerstvolgende update van de app t/m 31 oktober zelf een spelersfoto toevoegen in de app. Leiders van een team kunnen voor alle teamleden een foto maken.
Beide apps zijn te downloaden in de diverse app stores. Voor een visuele uitleg, klik hier.