Jong ADO – FC Lisse 4-1

Er is nog het nodige werk aan de winkel voor trainer Robbert de Ruiter om zijn team startklaar te krijgen over twee weken in het bekerduel tegen Excelsior Maassluis. Een uur lang was de FC op het kunstgras van Sportpark De Aftrap gelijkwaardig aan de talenten van Jong ADO. De thuisploeg overrompelde vervolgens de opponent. De 4-1 zege was in het voordeel van Jong ADO.

Voor Robbert is het nog even puzzelen. Wie staat er straks onder de lat tegen Excelsior Maassluis. Björn Haggerty en Wesley Storm kregen beiden 45 minuten. Wie staat er straks in het centrum van de verdediging naast Robbert van Boxel. Is het de jonge Kevin van der Zwet, de ervaren Timothy van der Meulen of zijn er nog meer opties.

Op het voormalig terrein van het Zuiderpark ontbraken bij FC Lisse nog Roel de Goede, Boyd Stevens, Rick Bouwmeister en Niels Buys. Voor sommige FC Lisse-spelers was het thuis komen. Kevin, Thierry Monteny en Rowdy van der Putten speelden in hun jeugd een tijd lang bij ADO. Dit gold ook voor Tomas Tavilla. Tomas is momenteel op proef bij FC Lisse. Hij is inzetbaar, zowel op het middenveld als in de aanval. Tomas speelde de afgelopen drie seizoenen met wisselend succes voor VVSB. Daarvoor stond hij onder contract bij Katwijk.

Bij Jong ADO bleef Joe van der Sar, de zoon van Edwin, op de bank zitten. Wel in de basis zijn dorpsgenoot uit Voorhout: Nino Roffelsen. En ook Guy Smith, die eerder speelde voor Noordwijk. Op De Aftrap is alles kunstgras. De thuisclub kwam voor de pauze op voorsprong door Dean Guezen.

Bas Buimer toonde zich naast Rowdy in de aanval een uitstekend aanspeelpunt. Bas verlengde met het hoofd een vrije trap van zijn aanvoerder Rik Vermeulen. Bas gaf vlak voor rust de bal nog een keer goed door aan Rowdy. Rowdy liet het speeltuig iets te ver voor zich weg rollen.

In de tweede helft kwamen er zeven nieuwe FC Lisse-spelers het veld in. Martin van Eeuwijk werd gevaarlijk uit een vrije trap. FC Lisse werd overrompeld in twintig minuten tijd. De treffers van ADO kwamen van spelers met beroemde vaders. Martin van Kins was jarenlang de vaste rechtsback van Noordwijk. In 2001 maakte hij samen met zijn trainer Ruud Bröring voor een seizoen een uitstapje naar FC Lisse. Zijn zoon Mats kent een snelle loopbaan. Vorig seizoen begon hij in de A1 van RCL om in het eerste te eindigen van de club uit Leiderdorp. Van Kins junior maakte de 2-1.

Prince Opoku Bismark Polley Sampene. Een prachtige naam voor een speler uit Ghana, die in Nederland als Prince Polley furore maakte bij Sparta, FC Twente, Heerenveen, Excelsior en Heerjansdam. Zijn zoon Robin liet het net tegen FC Lisse twee keer bollen.

FC Lisse ontvangt komende zaterdag vanaf half drie op Ter Specke Magreb’90.

Vanaf deze plaats beterschap gewenst aan Robin van der Zwet. Hij staat door een blessure opnieuw langdurig aan de kant.