Delen

Zaterdag is het weer FC Lisse tegen CapelleEen ploeg kan over nog zo veel kwaliteiten beschikken, maar hoe gaat het met de spanning om. Sparta Nijkerk heeft de reputatie aan het einde van het seizoen te bezwijken onder de druk. De Wet van Murphy is hierop van toepassing. FC Lisse haalt het maximale uit haar mogelijkheden als de vierde plaats wacht aan de finish. Gaat dit ook lukken. Heel voetbalminnend Lisse wil op deze vraag een antwoord krijgen. Nog 180 spannende minuten komen er voor de FC aan. Te beginnen aanstaande zaterdag op Ter Specke tegen Capelle. Dit treffen start om half drie.

Capelle schreef dit seizoen geschiedenis door als eerste ploeg de topklasse te bereiken. Een topklasse waar het mordicus tegen is. Capelle is regelmatig in de top van de hoofdklasse te vinden, maar kan het niet afmaken. Geen schande dit seizoen met het oppermachtige Barendrecht in de afdeling. Barendrecht verloor dit seizoen alleen van RVVH. Capelle haalde uit de eerste acht duels het maximum van de punten. De eerste periodetitel ging naar de formatie van Rene Vermunt. FC Lisse kon van een dergelijke start alleen maar dromen. De slowstarter moest weer diverse nieuwe spelers inpassen. Capelle wist dat het moeilijk zou worden om Barendrecht en Rijnsburgse Boys achter zich te houden. Waar Barendrecht stabiel bleef presteren, begonnen de Uien en Capelle punten te morsen. Afgelopen zaterdag heeft Capelle door een 0-3 nederlaag tegen ASWH de handdoek in de ring gegooid aangaande het kampioenschap. Hoewel tweede plaatsen in de sport niet tellen kan Capelle trots zijn op de prestaties van haar team het afgelopen seizoen. Te meer daar Capelle ook door drong tot de halve finale van de districtsbeker.

FC Lisse kreeg de spirit te pakken met de gewonnen uitwedstrijd op zaterdag 13 maart bij Ter Leede. De ploeg van Misha Salden kwam in een flow terecht. Vol vertrouwen reisde de Lisserse equipe een week later af naar Capelle. De twee ploegen gaven elkaar defensief geen duimbreed toe. Tot de 80ste minuut. Mo Moudou scoorde. De FC eindigde dat duel met negen man, maar pakte wel de 2-0 winst via een prachtig doelpunt van Jasmin Ramic.

Van rekenen word je gek. FC Lisse heeft alles in eigen hand met betrekking tot het bereiken van de vierde plaats. Winst tegen Capelle is noodzakelijk. Dan maar kijken wat ARC en Rijnsburgse Boys hebben gedaan. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Wijma uit Oosterwolde. Een jonge arbiter met toekomstmogelijkheden. Afgelopen zaterdag floot hij Barendrecht tegen ARC. Arbiter Wijma krijgt steun van zijn assistenten H.F.Boland en H.F.A.de Vries.

Het team van de week is FC Lisse E10. In dit team zit Julian, wiens moeder Catelijne Blekendaal actief betrokken is bij de mannetjes met de vlaggen. Julian werkte als vijfjjarige ooit mee aan een filmpje voor de FC Lisse Voetbalquiz. De deelnemers moesten raden hoe veel keer Julian vanaf de penaltystip Kenny Heemskerk kon passeren. Julian mikte loepzuiver, een keer zelfs zo zuiver dat een gevoelig onderdeel van Kenny het mikpunt was. Als alles goed is zorgt DJ Stefan komende zaterdag voor de muzikale omlijsting. Voor een keer mag het clublied van FC Lisse ´Ik ben op weg naar blauw-geel´door de luidsprekers ´knallen.´FC Lisse - Capelle is komende zaterdag vanaf half drie. TV West maakt opnames.