FC Lisse – Rijnsburgse Boys 2-1

FC Lisse heeft een patent op 2-1 overwinningen. De 2-1 zeges gaan gepaard met veel strijd, spanning en sensatie. De geel-blauwen toonden zich onverwoestbaar in de Bollenderby tegen Rijnsburgse Boys. Ter Specke schudde op haar grondvesten na wederom een 2-1 zege voor de FC. Lis weet de competitie in de derde divisie spannend te houden. Het laat de Bloemencorso volgende week zaterdag links liggen om in Bunschoten-Spakenburg de strijd aan te gaan met koploper IJsselmeervogels.

Fotoalbum FC Lisse – Rijnsburgse Boys

Als balsponsor, Mokka, prijs je je gelukkig genoemd te worden bij een wedstrijd met historische waarde. De gevechten tussen FC Lisse en Rijnsburg zijn ware kaskrakers. Twee teams die het publiek vermaken. Het amateurvoetbal de lading geven, waarvoor het bedoeld is. En dat is nog steeds de mensen op de tribunes en lang de lijn laten genieten. Dat hoeft niet met oogstrelend voetbal. Het gaat in deze fase van de competitie puur om het vergaren van de punten.

RB moest het stellen zonder de betrouwbare verdedigers Jeroen Hessing en Masies Artien. En ook geen baltovenaars als Rachid el Yaakoubi en Jeffrey Jongeneelen. De lange competitie eist haar tol, nu ook Niek Ossevoort, Cas Knoester, Bart Freke en Resham Sardar ontbraken. En de FC. Geen Tom Zoontjes en Thierry Monteny wegens blessures en geen Martin van Eeuwijk wegens een schorsing. Koen Fokkema kon wel weer plaats nemen op de bank. Op een plek was de basis van FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter anders als tegen Scheveningen. Kevin van der Zwet kreeg zijn eerste basisplaats. Kevin is pas 21 jaar, maar is voor zijn leeftijd al iemand die rust uit straalt, inzicht heeft en zich snel weet aan te passen aan zijn medespelers. Voor Kevin was het natuurlijk bijzonder te mogen starten met zijn neef Rowdy van der Putten. De twee groeiden op in de Vrouwenbuurt van de Poelpolder. Iedere dag waren zij op straat te vinden. De twee kennen elkaars kwaliteiten.

Arbiter De Winter is iemand die het spelletje aan voelt. Mannelijk, maar niet over de schreef gaand. De emoties kennende van een Bollenderby, de belangen kennende van de wedstrijd. FC Lisse in de race voor het kampioenschap en RB in de race voor een periodetitel.

Rowdy vestigde in de eerste tien minuten de aandacht op zich. In de eerste minuut schoot hij reeds over. Zes minuten later verdedigde Roderick Gielisse foutief uit. Rowdy schoot te zacht in. Ook in de tiende minuut schoot Rowdy over. RB werd in het eerste half uur totaal niet gevaarlijk. FC Lisse dat nog gevaarlijk werd via Rik Vermeulen en Kevin.

RB kwam in het laatste kwartier voor de rust opzetten. De eerste beste kans van RB was een reuzekans. Joel Tillema vond Brian van der Werff op zijn weg. Negen minuten later verscheen wel de 0-1 op het scorebord. Jordi Strooker gaf goed voor. Giovalli Serbony kopte perfect de 0-1 binnen. Rik was nog dichtbij de gelijkmaker vlak voor rust.

In de tweede helft kwam Lisse al snel langszij. Steven Olsthoorn kopte prima door op Rowdy. Deze treuzelde wat met deze mogelijkheid, maar werd uiteindelijk gevloerd door Wesley Goeman. Steven knalde de pingel binnen. Een minuut later kwam Lisse met de schrik vrij. Serbony nam de bal met de hand mee, voordat hij scoorde. Deze treffer werd afgekeurd. Net als de buitenspelgoal van Joost Leonard.

Beide ploegen streden voor de winst, wetende dat IJsselmeervogels ruim voor stond. Net als tegen Scheveningen was het voor FC Lisse aan- dan wel afhaken ten opzichte van de Vogels. Kevin die uitstekend debuteerde als basisspeler speelde Rowdy aan. RB-doelman Richard van Nieuwkoop kon pareren. Lars Rauws gooide zich in een vrije trap van RB. Geblesseerd kon hij even later naar de kant.

Vijf minuten voor tijd was er een splijtende pass van Steven op Rowdy. Rowdy deed Ter Specke ‘ontploffen.’ Vervolgens was het een kwestie van stand houden door de FC. Dat lukte.

FC Lisse speelt komende zaterdag de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De spelers nemen de bus, gesponsord door Beelen Mobility. De supporters krijgen de kans om mee te gaan met de bus van de Supportersclub. Deze is gratis voor leden van de Supportersclub. De supportersbus vertrekt om twaalf uur vanaf Ter Specke. Opgeven verloopt via de site van FC Lisse. De supporters krijgen zo de gelegenheid om eerst naar de gezellige markt te gaan van Spakenburg. IJsselmeervogels – FC Lisse begint om drie uur.