FC Lisse O19-1 wint toernooi in Praag

De FC Lisse O19-1 reisde afgelopen Donderdagavond 13 april om 22:00 uur af naar Praag in Tsjechië om daar deel te nemen aan een Internationaal voetbal Toernooi.

De busreis verliep prima. Met een paar stops kwamen we rond 13:00 uur op vrijdag aan bij het Hostel. De toernooicommissie stond daar klaar om ons op te vangen en met een snelle ontvangst en uitleg konden we gelukkig gelijk gebruik maken van onze kamers. Tot op dat moment geen klagen hahahaha.. We hadden de kamers door de spelers zelf in laten delen, dus dat was prima opgelost..

Na het opfrissen en nog wat chillen zijn we met de groep naar Praag gegaan. Om 19:00 uur waren we weer terug bij het Hostel. Daarna gegeten en iedereen op tijd gaan slapen voor de 1e toernooidag.

Zaterdag speelde we om 09:00 uur onze eerste wedstrijd tegen MSC uit Meppel, Nederland. Deze werd met 4-1 gewonnen door ons. De 2e wedstrijd was om 11:30 uur,  tegen een team uit Denemarken, Farum Boldklub , ook deze werd gewonnen en wel met 3-1.  Daarna om 14:00 uur de 3e wedstrijd tegen Ophemert uit Nederland. Ook weer winst met 4-0.  Om half 5 de laatste wedstrijd van die dag tegen SV Kickers Hennstedt uit Duitsland. Deze waren van een zeer laag niveau helaas, zodat we in 40 minuten de eindstand op 11-1 konden zetten. Met die vermelding dat we ook nog 2 strafschoppen miste die wedstrijd hahaha, namen noem ik niet van deze spelers hahaha.

Terug in het Hostel hebben we 1 biertje op deze geweldige 1e dag genomen, om later met elkaar te eten en weer op tijd onder de lakens te gaan voor de finale dag op zondag.

Zondagmorgen om 09:00 uur wachtte onze laatste poule tegenstander, Armistizio Esedra Don Bosco , uit Italië. Deze temperamentvolle spelers dachten ons wel klein te kunnen krijgen, maar helaas voor hengingen ze er met 3-0 af. Dus alle poulewedstrijden werden gewonnen door FC Lisse O19-1.

Daarna speelde we tegen de nummer 2 van poule B (wij waren poule A). De tegenstander was weer een Nederlandse club, WSC Waalwijk. Zij speelde 4e div in hun competitie. Ook zij konden ons geen pijn doen en zodoende wonnen wij deze wedstrijd met 4-0. Daarna volgde de 1e finale, winnaar poule A en B. De tegenstander kwam uit Hongarije, II Kerulet UFC. De 1e helft namen we een 1-0 voorsprong, maar vergaten door te drukken en daardoor brachten we hun in de wedstrijd door ze tegen te laten scoren 1-1. Dus strafschoppen. Na 5 strafschoppen was het gelijk en doordat zij de 6e miste besliste Nick met de gelijkmakende strafschop de strafschoppen reeks in ons voordeel! De 1e CUP was binnen voor de mannen!

Toen stond er nog 1 finale op het programma en wel tegen de winnaar van poule C en D. Dat was U.S. Pringy uit Frankrijk. Dit werd een zwaar potje. Mede doordat we zoveel wedstrijden hadden gespeeld was de koek aardig op en kwamen er steeds meer pijntjes bij onze jongens tevoorschijn. Bij rust stond het 0-0. Daarna kwamen we vrij snel op 0-1 achter. Met nog een kleine 10 minuten te gaan alles op alles gezet. Een spits erbij en daar konden zij niet mee omgaan. Met nog 2 minuten te gaan kopte Tom vd Star de gelijkmaker binnen 1-1. Er werd niet meer gescoord dus weer strafschoppen. Mede door een sterk keepende Jochem wonnen we deze serie ook! Overall KAMPIOEN werden we dus ook. Een geweldige prestatie van onze mannen!

De avond hebben wij alles rijkelijk laten vloeien, dat hadden de mannen dik verdiend.

Maandagmorgen om 08:00 uur gingen wij terug naar huis met de bus. Zodat we om 22:20 uur weer terug waren in Lisse. We kunnen allemaal terugkijken op een geweldig weekend waar we en lol hebben gehad en ook nog toernooi winst weten te behalen. Mannen, we zijn we zijn supertrots op jullie, bedankt voor jullie geweldige bijdrage om dit te doen hebben slagen!

Trotse Trainer.