FC Lisse – Magreb’90 5-0

FC Lisse boekte halverwege de oefencampagne een klinkende 5-0 zege op Magreb’90. Op het hoofveld wist de FC vooral in de tweede helft elkaar goed te vinden. Magreb’90 komt door een ruil met Jong Vitesse komend seizoen uit in de derde divisie op de zaterdag.

Niels Buys was weer fit genoeg om te starten. Acht bekende namen in de basis van trainer Robbert de Ruiter. Onder de lat kreeg Wesley Storm negentig minuten de tijd zijn waarde te tonen. In het centrum Timothy van der Meulen, die speelminuten moet maken om fit te geraken. Pendelend tussen het middenveld en de aanval het aanspeelpunt Bas Buimer. FC Lisse nog zonder de geblesseerden Brian van der Werff en Boyd Stevens.

Na negentien minuten schoot Koen Fokkema op de lat. Bas en Thierry Monteny maakten het de verdediging van Magreb zo lastig, dat een eigen doelpunt het gevolg was. Dat was in de 21ste minuut. FC Lisse kreeg voor de rust mogelijkheden op meerdere treffers via Bas, Rowdy van der Putten en Hanne Hagary.

In de 53ste minuut zette Martin van Eeuwijk zijn medespeler Thierry vrij voor de keeper van Magreb. De 2-0 bleef op dat moment uit. Vijf minuten later mocht Thierry alsnog afronden. FC Lisse bleef goed combineren. Rowdy en Timothy kopten over. Koen had in de 64ste minuut een fraaie actie in huis. Rowdy werd gevloerd, maar het spel kon door gaan. Rick Bouwmeister kreeg de bal niet tussen de palen.

In de 65ste minuut werd Martin gevloerd binnen de zestien van Magreb. Martin verzilverde zelf de elf meter. De goed spelende Koen kreeg de beloning voor een treffer via een ouderwets puntertje. Rowdy was op zoek naar een treffer. Zijn inzet leverde resultaat op in de laatste minuut uit een pass van Koen. Rowdy die drie minuten eerder Rick Bouwmeister in stelling bracht. Zonder resultaat.

De contouren van het nieuwe FC Lisse worden langzaam zichtbaar. FC Lisse oefent komende dinsdag om 20.00 uur op Ter Specke tegen Jodan Boys. Zaterdag 19 augustus is het om 12.00 uur ODIN’59 – FC Lisse.