FC Lisse – HSV Hoek 2-2 FC Lisse w.n.s

Thuis voor de KNVB-beker en dan de beslissing via strafschoppen. Voor FC Lisse was het na AGOVV (2007) en TEC (2013) drie keer scheepsrecht. De schoonheidsprijs werd er niet uitgedeeld bij FC Lisse tegen HSV Hoek. De kille cijfers gaven aan dat FC Lisse uiteindelijk doorbekerde. Na de 1-1 na negentig minuten en de 2-2 na de verlenging was de FC de beste vanaf de penaltystip. FC Lisse gaat zo in de koker van een bekerloting voor ronde twee, die wordt gespeeld in de week van 24,25 en 26 oktober.

Bekijk het fotoalbum

De ene penaltyserie is de andere niet. In 2007 speelde FC Lisse de profs van AGOVV (ooit ontstaan als Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging) van de mat. Even Apeldoorn bellen had het geluk de partij met 4-4 (Jelle Korbee twee keer, Glynor Plet en Robin Stolp) te kunnen afsluiten na 90 minuten. In de verlenging raakte Jelle de lat. Met de strafschoppen ging het mis, aangezien Richal Leitoe niet wist te scoren vanaf elf meter. In 2013 kwam de FC op voorsprong door Renaldo Jongebloet. TEC maakte gelijk en scoorde in de verlenging. Mark van Marrewijk sleepte door zijn 2-2 in de 120ste minuut er een penaltyserie uit voor zijn team. Die penaltyserie werd door de FC Lisse verloren. FC Lisse heeft intussen penaltykiller Wesley Storm in huis gehaald. Met zijn reddingen op de beslissende momenten werd hij de held tegen Excelsior Maassluis en nu tegen Hoek. Zo extra inkomsten opleverend voor de FC en ook de nodige prestige in het land.

Bij FC Lisse ontbraken door blessures Brian van der Werff, Bas Buimer en Kevin van der Zwet. Zo kwam het tot de eerste basisplaats voor het echie voor Timothy van der Meulen. Timothy en Robert van Boxel in het hart van de defensie. Justin Valk was ook basis, net als Rik Bouwmeister. Roel de Goede en Thierry Monteny zaten op de reservebank. Net als Boyd Stevens, die aan het terug keren is. FC Lisse kon Martin van Eeuwijk opstellen, die in de beker niet is geschorst.

FC Lisse kon haar draai niet vinden. Was dit de verdienste van Hoek, of eigen onkunde? Te veel spelers van de thuisclub presteerden ondermaats. De vele regen van de laatste tijd zorgde dat veel spelers moeite hadden overeind te blijven. In de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Rowdy van der Putten wist op aangeven van Rick een kans niet te verzilveren en Justin kopte over. Hoek speelde met de handrem erop.

In de tweede helft was er meer te genieten. In de 50ste minuut was Rick de wegvoorbereider van de 1-0. Martin scoorde op schitterende wijze. Hoek was even van slag. Koen Fokkema kwam net tekort voor de 2-0. Hoek werd gedwongen de verdedigende stellingen te verlaten. FC Lisse werd onder druk gezet. Door een paar wissels toe te passen probeerde FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter onder de druk uit te voetballen. Dit bleek niet te werken. Wesley kreeg de gelegenheid zich in zijn eigen vijf metergebied te onderscheiden. FC Lisse had de wedstrijd over de streep moeten trekken. In blessuretijd kreeg het echter de kous op de kop via Sidy Ceesay. Een domper voor de FC.

Boyd was intussen ingevallen. Zijn vrije trap in de eerste helft van de verlenging was het enige wapenfeit van de FC in de eerste extra vijftien minuten. De Hoek-doelman kon zich strekken. Hoek was op dat moment de bovenliggende partij. De 2-1 voor Hoek via Rik Impens was op dat moment verdiend voor de Zeeuwen. Niels Buys werd naar voren gestuurd om ‘oorlog te maken’in de ’16’van Hoek. FC Lisse kreeg zo waar weer de kracht het Hoek lastig te maken. Martin tekende voor 2-2. De penaltyserie moest de beslissing brengen.

Thierry kreeg als eerste de bal niet tussen de palen. Vervolgens werd voor de eerste keer de tiebreak in het voetbal zichtbaar met twee strafschoppen op een rij voor een team. Robert en Martin deden hun plicht vanaf elf meter. Hoek ging vervolgens missen. Niels, Tomas Tavilla en Hanne Hagary maakten geen fout vanaf elf meter. Wesley kon zich vervolgens ontpoppen tot de bekerheld door wederom een strafschop te stoppen. De uitvoering was niet geweldig, maar het resultaat geweldig. FC Lisse is door naar de volgende bekerronde. Dat is het enige dat telt.

FC Lisse heeft maar korte tijd om de pijntjes te laten genezen. Komende zaterdag wacht immers voor de competitie in Groesbeek als tegenstander De Treffers. Dit treffen begint om half drie.