Dongen – FC Lisse 2-5

Dongen – FC Lisse was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze kwamen vele FC Lisse-supporters pas na het beginsignaal binnen druppelen in verband met de files onder weg. Zij zagen wel of niet dat de FC met 2-0 achter kwam. Na de rust denderde FC Lisse over de opponent heen. Met een 5-2 zege op zak staan onze geel-blauwen met anderhalf been in de tweede ronde van de nacompetitie.

FC Lisse deed het zonder Niels Buys, die in het huwelijksbootje stapte. Er was zo een basisplaats voor Oliver Rifai. Martin van Eeuwijk en Roel de Goede begonnen op de bank. Thierry Monteny en Brian van der Werff waren nog steeds geblesseerd. Het veld van natuurgras was goed bespeelbaar. Bij een heerlijke temperatuur van zo’n 22 graden. De ervaren arbiter De Winter had de regie over de wedstrijd.

FC Lisse kreeg de eerste kansen van de wedstrijd via Koen Fokkema en Oliver. In de 18de minuut had de FC de mazzel, dat het een bal voor de eigen doellijn wist weg te halen. De actieve Koen bracht na 24 minuten de bal voor. Steven Olsthoorn kon net niet bij de bal. Rik Vermeulen wel. Zijn doelpoging ging over.

In de 27ste minuut kwam de thuisclub plotseling aan de leiding door clubtopscorer en aanvoerder Remon Koenen. Nog geen zes minuten later was het 2-0 uit een zondagsschot op woensdag via Glenn Kools. FC Lisse probeerde de achterstand te verkleinen.  Rowdy van der Putten had de pech op de doelman van Dongen te stuiten. Een bal van Tom Zoontjes werd van de lijn gehaald.

FC Lisse was voetballend en fysiek reeds voor het thee drinken de betere ploeg. In het tweede bedrijf zou het wel goed komen. Bij een botsing raakte Steven geblesseerd in de 55ste minuut. Boyd Stevens liet eerder tegen DVS’33 op Ter Specke zien hoe je een vrije trap moet nemen. Met gevoel krulde Boyd de bal over de muur van Dongen heen. Steven werd intussen vervangen door Martin. Martin drukte meteen zijn stempel op het spel. FC Lisse kreeg de tegenstander in haar grip. Rowdy gunde in de 62ste minuut de gelijkmaker aan Koen.

Rik liet zich vervangen door Kevin van der Zwet. Kevin had in de 83ste minuut de assist op zijn schoen voor zijn maatje en neef Rowdy. FC Lisse bleef jagen op meerdere treffers. Rowdy maakte in de 85ste minuut de prachtige 2-4. Koen ging drie minuten voor tijd naar de kant. Kas de Vries kwam in de ploeg. De doelpuntenhonger van de FC was  nog niet gestild. Rowdy maakte binnen zeven minuten zijn derde van de avond. Het FC Lisse-publiek ging uit haar dak.

FC Lisse speelt komende zaterdag de return op Ter Specke tegen Dongen. De aftrap is om half drie. De wedstrijdbal is geschonken door Rabobank Bollenstreek.