Bedrijf Patrick Kortekaas ‘geknipt’ als balsponsor

Patrick Kortekaas kennen wij allemaal bij onze club als een goedlachs persoon, die wekelijks zijn partijtje mee voetbalt bij FC Lisse Veteranen een. Zakelijk is Patrick verbonden aan Cabello Cosmetics in Katwijk. Patrick geeft leiding aan deze kappersgroothandel met vijftien man personeel, onder wie Rob van Rooijen. Werkend in Katwijk (industriegebied ’t Heen, vlakbij het veld van Rijnsburgse Boys), maar wonend in Lisse. Een mooi moment dacht Patrick om komende zaterdag een van de twee balsponsors te zijn tijdens de Bollenstreekkraker FC Lisse – VV Katwijk. Cabello Cosmetics sponsort ook de bal tijdens de return op De Krom.

Cabello is Spaans voor haar. Drie jaar geleden nam Patrick de kappersgroothandel Cabello Cosmetics over, die in totaal 40 jaar bestaat. Patrick zelf zit al 25 jaar in de branche. “Wij verkopen alle merken, die in kapsalons gebruikt worden. Wij doen ook het interieur en speciale opleidingen. Alles voor de professionele kapper is bij ons aanwezig.” FC Lisse – VV Katwijk leek voor Patrick een ‘geknipt’moment een bal te sponsoren. “Van de zomer heb ik hier een mail over gestuurd naar zowel FC Lisse als de VV Katwijk.  Heel wat Katwijk-supporters komen bij ons over de vloer. En mijn band met FC Lisse lijkt mij wel duidelijk.”

Patrick zijn voetbalroots liggen bij Sportclub Lisse. Sinds de start van FC Lisse in 1981 is hij actief voor onze vereniging. Patrick viert komende maandag zijn 47ste verjaardag. “Vanaf de D-junioren tot aan de A-landelijk heb ik altijd samen met onder meer Ralph Polman, Sander Paardekooper en Jasper van der Salm in de selectie gespeeld. Wij zaten net achter de goede lichting van Edward van der Putten, Mark Ens, Richard Mulder, Patrick Bon en Marcel Bremmer. Hoogtepunt voor mij als Ajax-supporter was dat ik ooit heb mogen spelen tegen Bryan Roy en Dennis Bergkamp. Tegen Ajax heb ik mijn enige rode kaart gekregen in mijn loopbaan. Die heb ik nog bewaard.” In zijn seniorentijd was Patrick als selectiespeler vooral actief bij FC Lisse-zondag. Hij maakte wel uitstapjes tussendoor naar Teylingen (twee jaar) en HBC (samen met Wim Bouckaert, spelend met onder meer Joost Kuhlmann. Trainer was Piet Keur). In de zaal werd Patrick kampioen van Nederland via de Leidse selectie, met daarin onder meer René Warmerdam en Arco Horsman.

In de zaal op zaterdagmorgen kwamen wij Patrick en zijn boezemvriend Sander Paardekooper later tegen bij KSL met onder meer Frans Snaar, Ed Koek en Paul Verhaar. Patrick kreeg bij FC Lisse de smaak te pakken van het zeven tegen zeven. Twee keer werd dit team tweede van Nederland en twee keer kampioen, zoals in 2013. “Prachtig was om tegen Ajax vanaf de penaltystip de winnende te maken. Cees Verburg gaf mij de bijnaam Boem Boem. Het is bij mij de bal aannemen en vervolgens meteen schieten.”

Naast de vriendschap met Sander Paardekooper heeft Patrick een bijzondere vriendschap met Barry Opdam. “Deze vriendschap is ontstaan tijdens de zomeravondcompetitie bij Tommy in Meerzicht. Ik heb Barry acht jaar lang gevolgd bij vooral AZ thuis en samen met Sander bij het Nederlands Elftal.”

Sinds twee seizoenen geeft Patrick samen met Barry Opdam en Sjaak Hoeke op de maandag training bij FC Lisse aan een groep meiden, die tegenwoordig de meiden onder de 11 vormen. “Tijdens het NK 35 plus van twee jaar geleden was mijn dochter Tess de hele tijd aan het voetballen met Barry. Op dat moment was er geen team voor deze meisjes. Anita van Eeuwijk zei toen dan moeten jullie er een beginnen. We zijn met acht meiden begonnen. Vorig jaar heb ik voor 100 kinderen speeltuinvereniging Kindervreugd afgehuurd. Daaruit zijn diverse nieuwe leden voortgekomen. Nu hebben wij er dertig. Op de wedstrijddag zelf ben ik ook aanwezig. Het leuke is dat Iris Opdam, de zus van Barry, de MO 11-2 gaat begeleiden.”

Ons kent ons. Vanaf deze plek laat Patrick weten dat hij met plezier in gaat op de vraag van Dennis Hogenboom om lid te worden van De Heeren van Ter Specke.

Op de foto staat Patrick met het 35-plusteam van FC Lisse vierde vanaf rechts. Knielend tweede en vierde vanaf links: Barry Opdam en Sjaak Hoeke.